Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
Malzemeler



  • 2 kg sivri biber,
  • 1,5 litre su (6 su bardağı),
  • 15-20 diş sarımsak,
  • 3 su bardağı üzüm sirkesi,
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu,
  • 2 çay kaşığı toz şeker,
  • Küçük bir kase nohut.
  • Biber Turşusu Yapılışı

    1,5 litre suyu kaynatıp, soğumaya bırakalım.
    Biberleri yıkayıp, saplarını keselim ve uç kısımlarına çizik atalım.
    Sarımsakları soyup, bütün olarak veya parçalara ayırarak kullanalım.
    Kavanozun dibine nohutları yıkayıp koyalım.
    Kavanoza biberleri dolduralım ve ara ara sarımsak serpelim.
    Kaynamış soğumuş suyun içine tuzu, toz şekeri, sirkeyi ilave edelim ve tuz iyice eriyinceye kadar karıştıralım.
    Sonra biberlerin üzerine suyu dökelim.
    Biberlerin üzerine kereviz yapraklarıyla veya maydanozla kapak yapalım.
    Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatalım.
    Biber Turşusunu güneş görmeyen rutubetsiz bir yerde 10-15 gün beklettikten sonra servis yapalım.
 
Geri
Üst Alt