Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
Göz kapağı iltihabı hastalığıdır. Kadın ve erkekte, her yaşta görülebilen ve oldukça yaygın bir göz rahatsızlığıdır. Tedavi edilse bile sürekli kendini yenileyebilen tekrar edebilen bir rahatsızlıktır.
Hastalık ön blefarit ve arka blefarit olmak üzere ikiye ayrılır. Ön blefaritte göz kapağının dış kenarı ve kirpik dipleri etkilenir. Vücuttaki bakterilerin aşırı miktarda çoğalması ve derinin yağlı ve kepekli olmasından dolayı blefarit hastalığı meydana gelmektedir. Arka blefarit ise kapağın gözün içine değen kısmını etkiler, gözyaşı yağ bezlerinin normal çalışmaması ile ilişkilidir.
Blefaritli hastalarda kuru göz, kirpik batması gibi hastalıklar da ortaya çıkmaktadır. Blefaritin nedeni normalde göz kapağında bulunan bakterilerin aşırı miktarda çoğalmasından ortaya çıkmaktadır. Cildin yağlı olması bakterilerin çoğalmasını kolaylaştırır. Çeşitli virüsler, kullanılan ilaçlar, sigara dumanı ve kullanılan kimyasal maddeler blefarite yol açabilen etkenlerdendir.
Blefarit gözlerde yanma, batma, kızarma, sulanma ve kaşıntı gibi bir çok hasta şikayetine neden olabilir. Kişide blefarit olup olmadığı göz muayenesi sonucunda belli olur. Blefaritin kızarma, şişme, yanma, kaşıntı gibi problemler sonucunda akabinde getirebilecek rahatsızlıklar; iltihaplara yani arpacık gibi şikayetlere ve şalazyon gibi sert şişliklere zemin oluşturur. Görme netliği açısından bir problem oluşturmaz, görmede bir sıkıntı yaşanmaz.
Blefarit tedavisi ve önlenmesi için hastalar göz kapaklarının kenarlarını düzenli olarak temizlemelidir, bu bu hastalığı tedavi etmenin ya da önlemenin birinci koşuludur.
Göz kapaklarını kenarlarını düzenli olarak tedaviden önce göz kapağı kenarı ve göz kapağını gözü yakmayacak şekilde ılık bir suyla pansuman uygulanır. Böylece biriken sert yani göz üstünde oluşmuş ve sertleşmiş iltihaplar, kabuklar yumuşar. Daha sonra doktorunuzun vermiş olduğu antibiyotikli-steroidli ilaçlar göz kapağı kenarına uygulanır.
Blefariti önlemek için göz sürekli temiz tutulmalıdır ve gereken hassasiyet gösterilmelidir. Bol su ile göz yıkanmalıdır. Göze dışarıdan gelebilecek tehlike ve enfeksiyonları bu şekilde hastalar önleyebilir.
 
Emegıne saglık
 
Teşekkür ederim canım.
 
Geri
Üst Alt