BELGİN
Emektar Admin
Hamburger ekmeği için:
[/h] Yoğurma kabına tam buğday unu ve normal un dışında bütün malzemeler eklenip karıştırılır. Tam buğday unu ilave edilip tekrar karıştırılır. Normal un az az ilave edilip hamur yoğrulur. Bir bez örtüp 30 dakika mayalanır. Bu arada köfte harcı yapılır. Her kisi başına 150 gram kıyma arttırılır. Bütün malzemeler kabin içine eklenip yoğrulur ve buzdolabında dinlendirilir. Mayalanan hamur 8 veya 10 parçaya bölünür. Eğer 8e bölünürse büyük hamburger ekmeği olur eğer 10 a bölünürse normal hamburger boyutunda olur. Parçalar yuvarlanır ve merdane ile yassı yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerlerine çatalla bir kaç yerinden batırılır. Üzerlerine kuru bez örtüp 40 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelerin üzerlerine yumurta sürülür ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir (dikkat edin kısa süre hemen pişiyor). Pişen ekmekler fırından çıkartılıp telin üzerine soğumaya alınır. Ekmekler fırında pişerken köfteler hazırlanır. Ben yoğurt paketin kapağına streç film sererek köfteleri yaptım. Arzu eden küçük küçük yapabilir. Kızgın yağda alt üst kızartılır. Ağız tadına göre istenilen malzemeler ile hamburger hazırlanır ve afiyetle yenir. Afiyet olsun!
- 1 paket yaş maya
- 3 çay bardağı ılık su
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 çırpılmış yumurta
- Susam
- 150 gram dana kıyma (kişi başına)
- 1 adet soğan (çok küçük doğranmış)
- Kırmızı toz biber tuz karabiber kimyon pul biber
- Sıvı yağ
