BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h] Merhaba Arkadaşlar fırınlarda satılan mis gibi dereotlu poğaça lezzetini yakalamışken sizlerle paylaşmak istedim fırındakiyle aynı lezzet oluyor mutlaka ama mutlaka denemenizi öneriyorum. Dereotunu yıkayıp saplarını kesip yapraklarını incecik doğrayın ,yoğurma kabına margarin veya tereyağı bir bütün yumurta bir tanesinin akı ( sarısını üzeri için ayırıyoruz ) ,yoğurt, sıvı yağ, dereotu, sirke ,kabartma tozu ,mahlep, tuz ve unu azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz ,hamurdan cevizden biraz büyük parçalar ( 12-14 adet ) koparıyoruz ,içine peynir koyup ister benim gibi oval ister yuvarlak şekil veriyoruz, kapattığımız yer alta gelecek şekilde yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı diziyoruz, ayırdığımız yumurta sarısına yağ ekleyip çırpıp üzerlerine sürüyoruz, çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .AFİYET OLSUN.

[/h]
- 100 gram yumuşamış margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzeri için )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı sirke ( kıyırlık veriyor )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 -4 su bardağı un
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
