Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com

  • 5 adet ince yufka
  • 4 kaşık nişasta
  • 4 kaşık un
  • 2 kaşık üzüm sirkesi
  • 2 bardak sıvı yağ
  • 1 kg ıspanak
  • 5 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
[h=2][/h] Ispanaklar iyiye yıkanarak ince ince doğranarak sebze kurutucusunda kurutulur. Soğanlar yemeklik doğranıp tencerede sıvı yağ ile iyice pişirilir. Hazırlanan ıspanaklar da eklenerek alt üst edilir. (kapağı kapatılmadan)baharatları da eklenerek altı kapatılır ve soğuması beklenir. Ayrı bir kapta sos malzemeleri iyice karıştırılır. (sos pürüzsüz olmalı) yufka serilerek her yerine sostan sürülür. 8 eşit parçaya bölerek uzun kısmına harçtan konulur. Kenarlarından çok az kıvırarak sarılır ve ortadan kıvrılır. Düz bir kaba konarak bir gece buzlukta bekletilir. Pişirileceği zaman buzu çözülmeden üzerine kalan harçtan sürülerek 180°derece fırında pişirilir.
☆Şiddetle tavsiye edilir.


 
Belgin hanım; şiddetle tavsiye ettiğinize göre,kumanya almaya markete mi gitsem ne, yapsam acaba...?:rolleyes: Tarifinize sağlık,yapıp yiyenlere afiyet olsun.Teşekkürler:)
 
Bence geç bile kaldınız :D
 
Geri
Üst Alt