Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

Forum Mavis (Kahvaltılık Kızarmış Ekmek Tarifi)

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
  • 1 su bardağı ezilmiş rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük domates( kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış)
  • 2 adet ince doğranmış sivri biber
  • 2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 5- 6 adet kare tost ekmeği ( ince dilimlenmiş normal ekmekle de olur)
  • Oda ısısında yumuşamış tereyağ
Kaşar peynirini,beyaz peyniri ve yumurtayı rondo da çekin ( eğer rondonuz yoksa ki olmayabilir sorun değil peynirleri rendeleyin yumurtayı kırın hepsini güzelce karıştırın harmanlayın..
Peynirli yumurtalı harcın içine doğranmış sivri biber ,kabuğu,çekirdekleri çıkmış doğranmış domates,kıyılmış maydanozları ekleyin..ve güzelce harmanlayın..bu kıvamı resimlerden görebilirsiniz..Bu harmanladığınız karışım çok cıvık olmamalı ekmeklerin üstünde duracak ekmeklerden akmayacak kıvamda, yoğunlukta olmalıdır..
Fırınınızı 180-200 derece de ısıtmaya başlayın…
Ekmeklerinizin üstüne güzelce oda ısısında ki tereyağı sürün ..şimdi yağlanmış ekmeklerin üstüne de peynirli harçtan sürün ve içinde ekmekler olan tepsiyi iyice ısınmış fırına verin ekmeklerin üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
Ben bir süre bu şekilde pişirdin sonra ızgarayı yakıp öyle devam ettim..Izgara olmadan da pişer ama ekmekler ısınmış fırına atılacak bunu unutmayın…ısınmamış fırında ekmeklerin üstündeki peynirler fırın ısınana kadar eriyip tepsiye akabilir..bu nedenle ekmeklerin üzerine sürülecek karışım çok cıvık olmamalı … kıvamı resimlerden görebilirsiniz…
Pişirme süresi yok ..ekmeklerin üstleri kızardı mı tamamdır..Üstleri güzelce kızarmış, kendileri yumuşacık ekmeklerinizi sıcak sıcak tüketin…

Afiyetler olsun…
 
Geri
Üst Alt