BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h] Yoğurma kabına tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu koyup yoğurun. Azar, azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur istenilen yumuşaklığa gelmeden iki eşit parçaya ayırın ve beyaz hamura tekrar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ayırdığınız diğer hamura kakao ve Türk kahvesini ekleyip yoğurun hamur hala çok yumuşak ise un ilave ederek kıvamını ayarlayın. Her iki hamurdan fındıktan birazcık büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Resimde görüldüğü gibi çiçek şekli verin. Kürdan ile üzerlerine hafifçe bastırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 15 dk pişirin. Afiyet Şifa Olsun.

[/h]
- 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
