BELGİN
Emektar Admin
[*=center]2 tane patlıcan
[*=center]2 tane kabak
[*=center]5-6 tane yeşil biber
[*=center]1 tane büyük boy kırmızı biber
[*=center]1 tane büyük boy patates
Sosu için
[*=center]200 gr kıyma
[*=center]1 tane kuru soğan
[*=center]3 tane domates rendesi
[*=center]Bir tutam maydanoz
[*=center]1 tatlı kaşığı kekik
[*=center]1 tatlı kaşığı acı biber salçası
[*=center]Tuz
Üzeri için :
[*=center]1 kase sarımsaklı yada sade yoğurt
Kızartmak için :
[*=center]Sıvı yağ
Tüm sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra uzun şeritler halinde doğrayıp kızartıyoruz kızaran sebzeleri havlu kağıt üzerine alıp varsa fazla yağını süzdürdükten sonra servis tabağına alıyoruz üzerinin kıymalı sosu için soğanı ince yemeklik doğrayıp kavuruyoruz üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz kıyma suyunu salıp çektiğinde domates rendesi ve salçayıda ekleyip biraz pişmeye bırakıyoruz ince kıyılmış maydanoz, kekik ve tuzunuda damak tadımıza göre ilave edip ocaktan alıyoruz kızartmış olduğumuz sebzelerin üzerine önce sarımsaklı yada sade yoğurt ekleyip ardındanda kıymalı harçtan ekleyip servis ediyoruz ben sosunda yada yoğurtta sarımsak kullanmadım ama siz seviyorsanız ekleyebilirsiniz çok yakışıyo kızartmayı sevmeyen yoktur sanırım bide bu şekliyle deneyin derim yağda kızartma ağır olur derseniz fırındada sebzeleri pişirip aynı sosu kullanabilirsiniz sebze olarakta sevdiğiniz sebzeleri tercih edebilirsiniz evinizde hangisi varsa onunla yapabilirsiniz tarifimdeki miktar yada sebze çeşidi sizin tercihinize kalmış istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz herkeze şimdiden hayırlı huzurlu bayramlar deneyeceklere afiyet olsun