Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
[h=2]
[/h]
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 3, 5 su bardağı un
Üzeri için;

  • 1yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yeteri kadar kavrulmuş susam serpip
[h=2][/h] Merhaba arkadaşlar. Sizlere şahane bir çubuk kraker tarifim var. Çayın veya kahvenin yanına çok güzel bir atıştırmalık.
1f60a.png

Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi katıp iyice yoğurun unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun un az gelirse ilave edin ama fazlası hamuru kurutur. Hazırlanan hamuru tezgaha un serperek merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.
Kenarlarındaki eğri kısımları kesip düzeltin, ben ince oklava yardımı ile tırtıklı patates dilimleyici yardımı ile 1 santim eninde kestim siz bıçakla kesebilirsiniz. Hamuru bu şekilde kestikten sonra boyutunu istediğiniz kadar ayarlayıp kesin.
Yumurta ve pekmezi çırpıp fırça ile üzerine sürün kavrulmuş susamı bolca serpip merdane ile bastırmadan üzerinden geçin bu şekilde yapınca susamlar yapışır. Şimdi yağlı kağıt serili tepsiye her bir çubuğu yavaşça bıçak yardımı ile kaldırıp şeklini bozmadan aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar kızartın. Her fırın ısısı bir değil bu yüzden dikkatli kızartın.

 
Tarifinize Teşekkürler,yiyenlere afiyet olsun.:)
 
Geri
Üst Alt