BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Derin bir kabın içine yumurta sarısını ve oda sıcaklığında olan margarini alalım. Pudra şekerini de ekleyerek biraz karıştıralım. Üzerine vanilya, tarçın, kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Suyu ve azar azar unu da ilave ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. En son ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip çok fazla yoğurmadan hamuru streç film üzerine alalım. Düzgün bir silindir şekli verdikten sonra hamuru sarıp derin dondurucu da 15 dakika bekletelim. Hamurumuzu derin dondurucudan çıkardıktan sonra 1 cm aralıklarla tek hamlede keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye alalım. Bütün hamuru kestikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.

[/h]
- 75 gram oda ısısında yumuşamış margarin yada tereyağ
- 5 yemek kaşığı (silme) pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı damla çikolatası
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı su
- 1 su bardağı+3 yemek kaşığı (silme) elenmiş un
