Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
  • 200 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi;

  • 50 gr tel kadayıf
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Tarçın
Şerbeti İçin;

  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip 2-3 dk daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. Unu azar, azar ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. İçine kadayıf ve iri kırılmış ceviz koyup ağzını kapatıp yuvarlak toplar yapın. Margarinle yağlanmış fırın tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında kızarana kadar pişirin. Pişen tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuk olan şerbeti her yerine eşit şekilde dökün. 2-3 saat bekletin. Krem şanti ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt