Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BİLGİ Ay Taşının 12 Şaşırtıcı Faydası ve Özellikleri

feyzabulut

FCTS Üye
Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
ay-tasi.png.webp


Ay taşı, halk arasında toprak ana kaya olarak bilinir. Ancak bilim dünyasında ay taşı adını almıştır.

Hemen hemen her taşın sembolü olan bazı değerler vardır. Ay taşı, bolluk ve bereketin sembolü olarak bilinir. Ay taşı, eski uygarlıklar da dahil olmak üzere binlerce yıldır mücevher yapımında kullanılmıştır. Romalılar, Ay’ın katılaşmış ışınlarından kaynaklandığına inandıkları için ay taşına hayranlık duymuşlardır. Hem Romalılar hem de Yunanlılar ay taşını ay tanrılarına ait olduğunu düşünürlerdi.

Genel oalrak ay taşı sahipleri bereket ve huzuru kavuşacaklarına inanılır. Yakın dönemlerde ay taşı hem toprağın anası hem de bereket sembolü haline gelmiştir.

En eski zamanlardan beri Ay taşı, ayın büyüsüyle somut bir bağlantı kurmuştur. Eski dönemlerde gezgin tüccarı koruduğuna inanıldığı için muska, aşıkların bir birine olan sevgi ve sadakatini arttığına inanıldığı için sevgi taşı, falcı ve kehanetle uğraşan kişilere de yol gösterici gücünden dolayı tercih edilmiştir. Ayrıca sakinleştirici gücünden dolayı ruhsal sıkıntıları atlatabilmemizde ve duygularımızı kontrol edebilmemizde etkili olduğu bilinir.

Ay taşı, yaklaşık iki bin yıldır, Asya'da daha da uzun süredir bilinmektedir. Hindistan'da her zaman sevenler için özel bir öneme sahip kutsal bir taş olmuştur. Hindistan ve çevre ülkelerde geleneksel düğün hediyesi olarak ay taşı takıları armağan edilir. Art Nouveau döneminde kuyumcular için popüler bir seçimdi olmuştur. Ay taşı, özellikle geceleri sağladığı koruma nedeniyle Gezgin Tüccar Taşı olarak bilinir. Umut ve pozitif enerji sağladığına inanılır.

Ay benzeri parlaklığıyla adlandırılan Moonstone, yumuşak, opak ve ışık değiştikçe yüzey boyunca bir çizgi olarak hareket eden katoyanite adı verilen gümüşümsü beyaz bir yansıma gösteren bir Feldspat mineraldir. Ay taşının bazı çeşitleri de bulunur.

Ay Taşının Tarihi

Romalılar, değerli Ay Taşı’nın, sahibine sevgi, zenginlik, zafer ve bilgelik bahşedebilecek Ay Tanrıçası Diana’nın imajını çevrelediğine inanıyorlardı. Diğer efsaneler, Ay Taşı’nın zihni temizleyebileceğini ve sahibinin akıllıca kararlar almasına yardımcı olacağını not etmişler. Kalp ve zihni birbirleriyle iletişim halinde tutabileceğini iddia ederek, kehanet ve üçüncü göz çakrasını açtığını belirtmişlerdir. Sahipleri içlerinde çok fazla öfke tutmaya devam ederse, ay taşlarının parlaklığını yitirdiği bilinmektedir.
Eski çağlarda Ay Taşı, tılsımlı bir mücevher olarak kabul edilirdi. Doğu kültüründe pazartesi günleri giyilecek “olağanüstü bir mücevher” olarak biliniyordu. Olağanüstü mücevherler, ışık değiştikçe yüzeyde hareket eden bir çizgi, yıldız veya değişiklikler sergiledi. Bu taşın sahibine iyi şans getirdiği düşünülüyordu.
Evlilik yıl dönümleri nedeniyle, Ay Taşları on üçüncü yüzyılda tercih edilen bir hediye olarak kabul edildi.
Ay Taşı, Hindistan’ın kutsal taşı olarak tarihte özel bir hürmetin nesnesi durumundadır. Geleneklere göre taş, zamanın başlangıcından beri dört elli ay tanrısının alnına yerleştirilmişti. Kısmen renginden ve temsil ettiği tanrının etkisinden dolayı, ayın büyümesi ve küçülmesiyle eş zamanlı olarak taşın parlaklığı arttır ve azaldı. Bu nedenle ay taşı denildi ve günümüzde hala aynı ismi taşımakta.

 
Son düzenleme:
Geri
Üst Alt