Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BİLGİ Deniz Akvaryum Isısı

PRoFeSSioNaL

Kurucu Başkan
Katılım
14 Ağu 2013
Mesajlar
2,794
Tepkime puanı
354
Puanları
83
Yaş
44
Web sitesi
www.flatcastelele.com
Sıcaklık:
Tropik akvaryumlarda ideal sıcaklık 24-28 derece arasında olmalıdır. 24 derecenin altına ( 21-22 dereceye kadar) kısa süreli düşebilir. Gece gündüz farkı gibi sebeplerle meydana gelebilecek bu düşüşler kısa olduğu sürece problem yaratmaz. Ancak 28 derecenin üzerindeki sıcaklıklar çok tehlikelidir. Bu yüzden yaz aylarında chiller ile ısı sabitlemek ve düşürmek de ülkemiz sıcaklık koşulları için hayati önem taşır. Yerli canlı akvaryumlarında ise ortalama sıcaklık 20 derecedir.16-24 derece arasında dalagalanmalar söz konusudur.

Akvaryum içerisinde tortu birikmeyecek kadar bir sirkülasyon mutlaka yapılmalıdır. Bunun için tuzlu suya uygun sirkülasyon motorları şarttır. Bu sirkülasyon ihtiyacı resif akvaryumlarında daha fazladır.

Özellikle yazın yaşanan sorunlardan biri suyun aşırı ısınmasıdır. Bu durumun canlıların metabolizmalarını hızlandırdığının (erken yaşlanma) unutulmaması gerekir. Balık akvaryumlarında soğutucu olması şart değildir ama sıcaklığın kontrol altında tutulmasında fayda vardır.

Resif akvaryumlarında ise sıcaklığın mutlaka kontrol altında tutulması gerekir. Bu sıcaklık değeri 25 ~ 26 oC değerini aşmamalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt