Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com


Hamuru için:

  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 4-5 su bardağı un
Kreması:

  • 3 su bardağı sut
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti (isteğe bağlı)
Üzeri için:

  • Pudra şekeri
  • Not: Çikolatalı yapmak isterseniz kremaya benmari usulu eritilmiş çikolata ekleyip üzerine erimiş çikolata sürebilirsiniz.


Site yazarlarından Sevgili Melike Tunç’un “Alman Pastası” adli tarifinde ufak değişiklikler yaptım. Kendisine çok teşekkur ederim. İlkokula giderken pastaneden alırdım. İçi kakao kremalı dışı çikolatali olurdu. O nedenle birkaç tanesini çocukluğumdaki “Alman Pastası” gibi yaptım. Önce 4 su bardağı unu yoğurma kabına koyalım. Mayayı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ortasını çukur yapıp süt, sıcak su ve sıvı yağı ekleyelim. En son yumurtaları kırıp hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamur elimize yapışıyorsa biraz daha un ekleyelim. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örtüp sıcak bir yerde yarım saat dinlendirelim. Mayalanınca limon büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bu şekilde sıcak bir yerde 15 dakika bekletelim. Bezeler biraz daha şişmiş olacak. 180 derece ısıtılmamış fırına koyup 25 dakika pişirelim. Üzeri hafif kızarınca tamamdır. Soğumaya bırakalım. Krema için vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Ara ara karıştırarak soğutulur. Soğuyunca vanilya eklenip mikserle 3 dakika kadar çırpılır. Krem şanti eklemek isterseniz toz halde ekleyip bu aşamada çırpmanız gerekir. Evde olmadığından kullanamadım. Yine de kremanın tadı ve kıvamı güzel oldu. Fırından çıkan çörekler soğuyunca keskin bir bıçakla ortadan ikiye kesilir. Araya bir kaşık krema sürülür. Üzeri kapatılır. Üzerine pudra şekeri elenir. Afiyet olsun.
Not: Araya beyaz krema konulup en üst çikolata sürülerek süslenebilir. Profiterol gibi yapmak isterseniz hamuru daha küçük yapabilirsiniz. Melike Hanım’a tekrar teşekkür ederim.
 
Paylaşım için teşekkur cnm
 
Afiyet olsun canım.
 
Geri
Üst Alt