BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]Cezerye için
Muhallebi için süt un şeker ve hindistan cevizini tencere alıp karıştıralım ocağın altını açalım göz göz oluncaya kadar orta ateşte pişirelim. Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Havuçlar piştikten sonra içine bisküvileri un ufak edip eze eze karıştıralım benim harcıma bir buçuk paket bisküvi harcadım. Fındık ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına kelepçeli kalıbı koyalım ama sadece çember kısmını tabanını değil. Pastanın tabanını cezerye ile oluşturacağımız için tabağa yapışmasın diye kelepçeli kalıbın içine hindistan cevizi serpelim. Cezeryeden kaşık kaşık alıp kalıba yerleştirelim. Kaşığı ıslatıp yapalım çünkü yapışıyor. Hepsini koyduktan sonra elimizi ıslatıp üzerini düzleyelim.
Muhallebi soğuk olsa iyi olur eğer bütün bu işlemleri yapana kadar soğumamışsa ılık haldeyse de düzlediğimiz cezeryenin üzerine dökebilriiz. Muhalebiyi de düzledikten sonra dolaba kaldıralım ve servis yapana kadar soğuyup dinlensin
ben öğle vaktinde yaptım aksam çayına kadar dolapta dinlendi.
Servis zamanı da süsleyip dilimledim. Ben bu pastayı ilk yaptığımda evde olan malzemelerle yeşil fıstık ve fındıkla süslemiştim o zaman foto çekmek nasip olmamıştır. Şimdide artan yeşil kekimi derin dondurucudan çıkarıp süsledim ve görüntüsü yine aynı oldu
sizde üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
[/h]Cezerye için
- 3 adet büyük boy havuç
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık yada ceviz ici
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk paket petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yeşil fıstık ( artan ıspanaklı kek kullandım)
- fındık içi ( bisküvi kırıntısı kullandım)
- hindistan cevizi
Muhallebi için süt un şeker ve hindistan cevizini tencere alıp karıştıralım ocağın altını açalım göz göz oluncaya kadar orta ateşte pişirelim. Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Havuçlar piştikten sonra içine bisküvileri un ufak edip eze eze karıştıralım benim harcıma bir buçuk paket bisküvi harcadım. Fındık ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına kelepçeli kalıbı koyalım ama sadece çember kısmını tabanını değil. Pastanın tabanını cezerye ile oluşturacağımız için tabağa yapışmasın diye kelepçeli kalıbın içine hindistan cevizi serpelim. Cezeryeden kaşık kaşık alıp kalıba yerleştirelim. Kaşığı ıslatıp yapalım çünkü yapışıyor. Hepsini koyduktan sonra elimizi ıslatıp üzerini düzleyelim.
Muhallebi soğuk olsa iyi olur eğer bütün bu işlemleri yapana kadar soğumamışsa ılık haldeyse de düzlediğimiz cezeryenin üzerine dökebilriiz. Muhalebiyi de düzledikten sonra dolaba kaldıralım ve servis yapana kadar soğuyup dinlensin
ben öğle vaktinde yaptım aksam çayına kadar dolapta dinlendi.
Servis zamanı da süsleyip dilimledim. Ben bu pastayı ilk yaptığımda evde olan malzemelerle yeşil fıstık ve fındıkla süslemiştim o zaman foto çekmek nasip olmamıştır. Şimdide artan yeşil kekimi derin dondurucudan çıkarıp süsledim ve görüntüsü yine aynı oldu