BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]Muhallebisi İçin ;
[/h]Merhaba magnoliayi çok severim ve bugün tatlım bu ilk önce muhallebimiz soğumasi için onu yapıyoruz krema hariç bütün malzemeleri muhallebi kıvamı olana kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz, kaynayan ve göz göz olan muhallebi soğuması için bi köşeye alınır ve kabuk tutmasın diye ara ara karıştırılarak soğutulur.
Bisküvilerimiz robattan geçirilir ve soğuyan muhallebimiz içine bi kutu krema dökülerek iyice çırpılır, ben mikser kullandım pürüzsüz olsun diye
ve geçelim kuplarımıza kupların altına 1 yemek kaşığı dolusu bisküvi konur sonra kenarlarına dilimlenmiş çilek konur resimlerde ayrıntılı gösterdim ,sonra küçük bir kepçeyle muhallebi konur tekrar bisküvi konur karış yardımıyla yavaş yavaş yerleştirilir, sonra muhallebi konur benim kuplarım bu şekilde oldu büyük kaplarda katlar çoğalabilir sonra küçük küçük çilek doğranıp üstüne süs yapılır.
Afiyet Olsun

[/h]Muhallebisi İçin ;
- 1 litre soğuk süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 Türk Kahvesi fincanı nişanta
- 1 kutu krema (200ml)
- 2 paket Burçak bisküvi
- Bir kase dilimlenmiş çilek

Bisküvilerimiz robattan geçirilir ve soğuyan muhallebimiz içine bi kutu krema dökülerek iyice çırpılır, ben mikser kullandım pürüzsüz olsun diye
ve geçelim kuplarımıza kupların altına 1 yemek kaşığı dolusu bisküvi konur sonra kenarlarına dilimlenmiş çilek konur resimlerde ayrıntılı gösterdim ,sonra küçük bir kepçeyle muhallebi konur tekrar bisküvi konur karış yardımıyla yavaş yavaş yerleştirilir, sonra muhallebi konur benim kuplarım bu şekilde oldu büyük kaplarda katlar çoğalabilir sonra küçük küçük çilek doğranıp üstüne süs yapılır.
Afiyet Olsun


