BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h] Yumurtalar ve şeker mikserle mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpılır yaklaşık 10 dk kadar. Süt, sıvı yağ ve vanilya eklenerek tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu eklenir ve iyice çırpılır. 22 cmlik yuvarlak kalıba dökülür ve önden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 35-40 dk pişirilir. Pişen pandispanya kalıptan ayrılmadan sıcakken üzerine 10 dk temiz bir mutfak bezi örtülür. Bu sırada krema için creme ole ve üzerinde belirtildiği miktarda soğuk süt, krema sertleştiriciler ile birlikte sert bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. En son 125 gr labne eklenip tekrar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. Soğuk süt kreması da vanilya ve serleştiricilerle birlikte sertleşinceye kadar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır. Marmelat ve 2 kaşık su bir kasede iyice karıştırılır. Yıkanmış çilekler de ince ince dilimlenir ve bir kenarda bekletilir. Soğumuş olan pandispanya ortadan ikiye bölünür marmelatın yarısı bu ilk kata eşit şekilde sürülür. Üzerine çırpılmış ara kat kremasının 3/4 yani dörtte üçü yayılır ve üzerine dilimlenmiş çilekler yerleştirilir. Çileklerin üzerine kalan 1/4 yani dörtte bir krema yayılır. Üzerine pandispanyanın kalan kısmı kapatılır ve üzeri kalan marmelatla ıslatılır. Çırpılmış soğuk süt kremasıyla pastanın dışı sıvanır. Üzerine sık şekilde ince dilimlenmiş çilekler yerleştirilir. Kenarları da file bademle kaplanır ve muhakkak bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra ertesi gün servis edilir. Tarif birebir bana aittir ve kesinlikle tavsiye ettiğim bir pastadır. Yumuşacık dokusu ve özellikle kremasıyla harika bir pasta deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun

[/h]
- 4 orta boy yumurta (M)
- 175 gram şeker (1 su bardağı)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 185 gram un (1, 5 su bardağı)
- 50 gram nişasta (yarım su bardağı)
- 1 paradiescreme vanille (vanilyalı creme ole)
- Creme Olenin üzerinde belirttiği miktarda soğuk süt
- 3 tane Sahnesteif (krema sertleştirici)
- 125 gr Quark (labne, mascarpone, sürülebilir lor)
- 2 yemek kaşığı dolusu çilek marmelatı
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 2 kutu soğuk Sahne (süt kreması)
- 3 paket vanilya
- 3 paket Sahnesteif (krema sertleştirici)
- 150-200 gr file badem
- 500 gram çilek
- 22 cmlik çember veya pasta kalıbı
- Kullandığım bardak ölçüsü 180 ml

