Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com



  • 2 kg yeşil fasulye
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 baş sarımsak
  • 8 bardak içme suyu
  • 2 tane cam kavanoz
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu


Fasulyeler yıkanır, temizlenir.
Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır.
Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur.
Benim fasulyelerim iri ve etli olduğu için bu süre iyi geldi. Siz de kendi fasulyenizin yapısına göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.
Fasulye çok az haşlanmış oluyor bu sürede. Daha fazla pişerse çok çabuk olgunlaşır turşumuz ve erir.
Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek sıcak suya attım.
Çıkarılan fasulyeler geniş bir tepsiye çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Sarımsaklar temizlenir. Benim sarımsaklarım çok iriydi. O nedenle küçük parçalara böldüm.
2 Tane kavanoz hazırladım. Siz isterseniz bir büyük kavanoza koyabilirsiniz.
Kavanozun dibine birkaç sarımsak dizilir. Üzerine fasulye ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanoz doldurulur ağzına kadar.
Kavanozların içine içme suyu doldurarak ne kadar su aldığı hesaplanır.
Tekrar bir kabın içine o su boşaltılır.
3 Yemek kaşığı kaya tuzu, 1. 5 su bardağı sirke suyun içine karıştırılır.
Ama tavsiyem tuzu sıcak su ile eritmeniz. Daha çabuk eriyor böylece.
Kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılır.
Serin bir yere kaldırılır.

Öneriler
Arada kontrol etmeyi, tuz oranına bakmayı unutmayın derim. Turşularımızın hepsi için geçerli bu.
Sebzeler tuzu içine çektikçe tuzu azalabilir. Tuz takviyesi gerekebilir.
Fasulye seçerken etli fasulye olmasına dikkat edilmeli.
 
Geri
Üst Alt