BELGİN
Emektar Admin
- 2 adet yufka
- 16 adet kürdan
- 250 gram kıyma
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 büyük boy soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı su
- İstenirse yarım çay kaşığı pul biber
- Sıvı yağ

tavaya kıyma alınır, suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince sıvı yağ, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan ve maydanoz eklenip soğan yumuşayana kadar pişirilir, pişince altı kapatılıp ılık olması beklenir.
Ayrı bir yerde yufkalar masaya serilir, yufkalar önce 4e kesilir, sonra her üçgen parça ortadan 2ye kesilir, bu şekilde 8 eşit parça elde edilir. Her üçgenin uzun kenarına kıymalı harç koyup rulo yapılır. Rulonun bir ucunu kendi etrafında döndürüp gül şekli verilir, uçta kalan kısmına kürdan sabitleştirilir ki kızartırken şekli bozulmasın. Bu şekilde 16 adet gül şekilli börek elde edilir.
Yağ tavaya alınır, kızan yağda börekler arkalı önlü kızartılıp havlu peçete üzerine alınır, 5 dakika sonra servis yapacağımız tabağa alınır, bu arada dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılır.
2 çorba kaşığı sıvı yağ ve salça orta ateşte hafif kavrulur, içine su alınır, istenirse pul biber eklenip bir taşım kaynatılır. Kızaran böreklerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra salçalı sos döküp maydanoz ile süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.