Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

Forum maviş, Mantı Böreği

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com

  • 2 adet yufka
  • 16 adet kürdan
İçi için:

  • 250 gram kıyma
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 büyük boy soğan
Yoğurtlu sos için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
Salçalı sos için:

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı su
  • İstenirse yarım çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
[h=2][/h] Yine pratik ve lezzetli bir tarif. Bu tarif aman hiç mantı açmakla uğraşamam veya zamanım yok diyenlere gelsin. :) Gelelim tarifimize;
tavaya kıyma alınır, suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince sıvı yağ, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan ve maydanoz eklenip soğan yumuşayana kadar pişirilir, pişince altı kapatılıp ılık olması beklenir.
Ayrı bir yerde yufkalar masaya serilir, yufkalar önce 4’e kesilir, sonra her üçgen parça ortadan 2’ye kesilir, bu şekilde 8 eşit parça elde edilir. Her üçgenin uzun kenarına kıymalı harç koyup rulo yapılır. Rulonun bir ucunu kendi etrafında döndürüp gül şekli verilir, uçta kalan kısmına kürdan sabitleştirilir ki kızartırken şekli bozulmasın. Bu şekilde 16 adet gül şekilli börek elde edilir.
Yağ tavaya alınır, kızan yağda börekler arkalı önlü kızartılıp havlu peçete üzerine alınır, 5 dakika sonra servis yapacağımız tabağa alınır, bu arada dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılır.
2 çorba kaşığı sıvı yağ ve salça orta ateşte hafif kavrulur, içine su alınır, istenirse pul biber eklenip bir taşım kaynatılır. Kızaran böreklerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra salçalı sos döküp maydanoz ile süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


 
Tarifiniz için Teşekkürler,Yiyenlere afiyetler olsun Belgin hanım.Teşekkürler.
 
Afiyet olsun efendim yarasın derler ama ben şöyle diyeyim.Bal şifa olsun ama yağ olmasın :)
 
Geri
Üst Alt