Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
[h=2]
[/h]
  • 1 kilo patates
  • 4 orta boy havuç
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • Yarım limon suyu
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine;

  • Süzme yoğurt
  • Salatalık turşusu
  • Kuru nane
  • Konserve közlenmiş kırmızı biber
[h=2][/h] İlk önce patates soyulur, üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlamaya alınır ,patates haşlanırken maydanoz yıkanır ince doğranır ve süzülmeye bırakılır,ayrı bir yerde iri rendelenmiş havuç, ince doğranmış biber, yarım çay kaşığı tuz ve sıvı yağ ile havuç, biber yumuşayana kadar pişirilir haşlanmış patates sıcakken çatalla ezilir ve içine maydanoz katılır ki maydanoz hafif yumuşasın yerken boğaza yapışmasın :)patates soğumaya bırakılır soğuduktan sonra sotelediğimiz biber ve havuç patatese katılıp limonu eklenir tadına bakılır, tuzu eksik ise yarım çay kaşığı tuz eklenir ortası çukur tart kalıbı streç filmle kaplanır, patates eşit şekilde bastırılıp poşete geçirilip buzdolabında bir saat dinlendirilir, bir saat sonra servis yapacağımız tabağa ters çevrilir, çukur kısmı süzme yoğurt ile kaplanır, üzeri doğranmış turşu ve konserve biber ile süslenip nane ile süslenir.
Deneyeceklere afiyet olsun.


 
Tarifinize sağlık Belgin hanım,yiyenlere afiyet olsun.Teşekkürler
 
Ben teşekkür ederim.Sizede afiyet bal şeker olsun efendim :)
 
Geri
Üst Alt