BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Haşladığımız patatesi rendeleyin veya çatal ile ezin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırıp hazır bekletin.
Yoğurma kabına unu alıp. Üzerine tuz ve şeker serpin. Ortasını açarak maya, süt, yumurta, sıvı yağ ve aldığı kadar ılık su ekleyip. Ortasından itibaren yoğurun. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Su bardağı ile kesin ve üzerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip. Resimde görüldüğü gibi kapatın. Tepsinin ortasından başlayarak yerleştirin. 15 dk tepside dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürün. (Ben eritilmiş tereyağı sürdüm) 180°c ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Afiyet Şifa Olsun.

[/h]
- 4, 5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya (yada 1 paket toz maya)
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar ılık su
- 1 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Yada dilediğiniz herhangibir iç malzemesi kullanabilirsiniz.
- Yumurta sarısı veya eritilmiş tereyağı

Yoğurma kabına unu alıp. Üzerine tuz ve şeker serpin. Ortasını açarak maya, süt, yumurta, sıvı yağ ve aldığı kadar ılık su ekleyip. Ortasından itibaren yoğurun. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Su bardağı ile kesin ve üzerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip. Resimde görüldüğü gibi kapatın. Tepsinin ortasından başlayarak yerleştirin. 15 dk tepside dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürün. (Ben eritilmiş tereyağı sürdüm) 180°c ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Afiyet Şifa Olsun.