Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
[h=2]
[/h]
  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un / 4-5 su bardağı
Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya cörek otu
  • Beyaz peynir domates
  • Damak zevkine göre kavrulmus kiyma da koyulabilir
[h=2][/h]Sütümüze şeker ve mayayı koyup eritiyoruz.
Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurup elde ediyoruz.
Üzeri kapatılmış şekilde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp her bezeyi elimizle bastırıyoruz ortasını daha çok iyice bastırıyoruz, yağılı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz vaktiniz varsa dizdikten sonra bir yarım saat daha dinlendiriyoruz. Yumurta sarisini hazırladığımız çanaklara sürüp ortasına ezilmiş beyaz peynir ve cherry domatesi koyuyoruz ben kenarda hazır kavrulmuş kıymam vardı onu da değerlendirdim kıymalıların üzerine küçük bir dilim de kasar peyniri koydum. Kenarlarına susam serpip veya çörek otu serpip 25 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Fırına göre 20 dakikada da pişebilir.

NOT : poğaçalar kolayla bayatlamıyor ağzı kapalı bir kutuda saklayabilirsiniz, afiyet olsun :)

 
Bende ağzımı açmadımmı hiç bayatlamıyorum,fakat kutuya falan giremem kimse kusura bakmasın hahaha.Abim emeğine tarifine sağlık.Teşekkürler
 
Harikasın abim ya teşekküre derimmm.
 
Geri
Üst Alt