BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h] Tencereye un, şeker, süt koyup çırpma teliyle tortu kalmayacak kadar çırpıyoruz. Altını orta ateşte açıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Muhallebi hafiften koyulaşmaya başladığında tarçın, salep ekliyoruz. Kaynayıp üzeri göz göz olunca tereyağ ilave ediyoruz. Tereyağ eriyip karışınca ocaktan alıyoruz. Küçük kare borcamın dibini soğuk suyla hafif ıslıyoruz. Önce iki kepçe muhallebi koyup üzerine bisküvileri diziyoruz. Tekrar iki kepçe muhallebi koyup bisküvileri diziyoruz. Kalan muhallebiyi üzerine yayıyoruz. 3-4 bisküviyi kırarak hindistan cevizi ile birlikte tatlının üzerine serpiştiriyoruz. Ilıdıktan sonra 2-3 saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirerek de servis edebilirsiniz. Hafif ve dondurma tadında, gönlünüzü fethedecek bir tatlı. Afiyet olsun

[/h]
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı salep
- 100 gram tereyağ veya margarin
- Bisküvi parçacıkları
- Hindistan cevizi tozu


