Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

Forum maviş, Tarçınlı Salepli Bisküvi Pastası

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com
[h=2]
[/h]
  • 2 paket sade petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı salep
  • 100 gram tereyağ veya margarin
Üzeri için:

  • Bisküvi parçacıkları
  • Hindistan cevizi tozu
[h=2][/h] Tencereye un, şeker, süt koyup çırpma teliyle tortu kalmayacak kadar çırpıyoruz. Altını orta ateşte açıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Muhallebi hafiften koyulaşmaya başladığında tarçın, salep ekliyoruz. Kaynayıp üzeri göz göz olunca tereyağ ilave ediyoruz. Tereyağ eriyip karışınca ocaktan alıyoruz. Küçük kare borcamın dibini soğuk suyla hafif ıslıyoruz. Önce iki kepçe muhallebi koyup üzerine bisküvileri diziyoruz. Tekrar iki kepçe muhallebi koyup bisküvileri diziyoruz. Kalan muhallebiyi üzerine yayıyoruz. 3-4 bisküviyi kırarak hindistan cevizi ile birlikte tatlının üzerine serpiştiriyoruz. Ilıdıktan sonra 2-3 saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirerek de servis edebilirsiniz. Hafif ve dondurma tadında, gönlünüzü fethedecek bir tatlı. Afiyet olsun
1f44c.png
1f60a.png


 
:eek:Valla tıkandım maden suyu içesim geldi :eek::DGüzel tarifleriniz için Teşekkürler,Yiyenlere afiyet olsun Belgin hanım.
 
Ay çok güldürdünüz beni Oymacı bey,sizinde parmaklarınıza sağlık teşekkür ederim.
 
Rabbim kimseyi gülmekten ayırmasın .
 
Amin inşALLAH cümlemizi.
 
Geri
Üst Alt