Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

PARGALI

FCTS Üye
Katılım
4 Mar 2014
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Hamilelikte stres, Hamilelik sürecinin konforlu ve güven içinde devam etmesi, hem anne, hem de anne karnındaki bebeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Yoğun stres, üzüntü anne ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilecek faktörler arasındadır. Annenin maruz kaldığı yoğun iş temposu, yaşadığı üzüncü olaylar anne karnındaki bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi üzerinde etkili rol oynamaktadır.
Problemli bir gebelik nedeni ile erken doğum olasılığı açığa çıkabilir. Hatta bazı vakalarda doğum anında anne karnındaki bebek oksijensiz kalabilir. Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre stres dolu bir hamilelik geçiren anne adaylarında testosteron hormonunun daha fazla salgılandığı açıklanmaktadır. Testosteron hormonunun fazla salgılanması nedeni ile anne karnındaki bebeğin konuşma ve sosyalleşme kabiliyeti olumsuz etkilenebilmektedir. Bu tür sonuçların otizme kadar gidebileceği düşünülmekte ve bu nedenle sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmek için hamilelik döneminde mümkün olduğunca stresten uzak kalmak gerekmektedir.


Hamilelikte Stres

Hamilelik Döneminde Stres Belirtileri:

Anne adayının kendinden beklentileri çok fazladır
Anne adayı sürekli olumsuz düşünceler nedeni ile kendini boğuluyormuş gibi hisseder
Depresyona eğilimlidir
Özellikle eşi ve çevresindeki ilişkilerde çatışma yaşar
Uyku düzeni bozuk olur
Panik ve sinir nöbetleri geçirir
Anne adayı kendini yetersiz ve kıymetsiz görür
Özellikle sağlığına, yediğine, içtiğine yeterli önemi vermekte güçlük yaşar ya da başaramadığını savunur
Problem çözme ve karar verme yeteneğini hayata geçiremez.

Hamilelik Döneminde Annenin Yaşadığı Stres Bebeği Nasıl Etkiler?
Yapılan araştırmalara göre anne adayının gebelik döneminde maruz kaldığı stres anne karnındaki bebeği birçok yönden olumsuz etkiler. Bu olumsuzluklar;

Hiperaktivite
Dikkat dağınıklığı ya da eksikliği
Asabiyet
Erken doğum
Düşük olasılığında artış
Anne karnındaki bebeğin zihinsel gelişiminde azalma
Düşük ağırlıklı bebek olarak sıralanabilir.

Yine yapılan araştırmalara göre anne adayının gebelik döneminde deprem, psikolojik travma ve yoğun stres yaşamasının dünyaya gelen bebeğin ergenlik dönemine ulaştığında şizofreni gibi ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilir.
 
emeginize saglik güzel paylasim için tesekkürler
 
Geri
Üst Alt