Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BİLGİ Forum maviş, Güveçte Soslu Köfte

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com

[h=2][/h]
  • 3 adet kabak
  • 300 gr tavuk kuşbaşı küçük doğranmış
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı mısır(isteğe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz—karabiber
  • 1 tutam dereotu
  • Göz kararı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Kaşar peyniri rendesi (üzerine )
[h=2][/h] Selamlar herkese ;
Sizlere çok, şık çok lezzetli misafirleriniz için ikram edebileceğiniz ara sıcak. Olarak masanızı süsleyecek bir tarif vereceğim inşaAllah buyrun yapımına geçelim; Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye uzunlamasına keselim ortalarını kaşık yardımıyla oyalım işlem bittikten sonra bir tencerede çok. Fazla yumuşamadan haşlayalım bu sırada soğan ve biberleri küçük doğrayıp yağda kavuralım üzerine tavuk etlerimizi koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim, domatesleri küçük doğrayıp içine koyalım salça tuz ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakalım suyunu iyice çektikten sonra dereotunu koyup altını kapatalım, haşlanan kabakları bir tepsiye dizip içlerine tavuklu harçtan koyalım salça ile suyu eritip tepsiye dökelim 180 derece fırında biraz pişirelim fırından çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup eriyince kapatıp fırından çıkarıp servis edelim.
AFİYETLER OLSUN.


 
Geri
Üst Alt