BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h] Öncelikle içini hazırlayalım. Kıymayı, yağı ve ince kıydığımız soğanı küçük bir tencereye alıp kavuralım. Baharatlarını da katalım .Ocaktan indirdikten sonra içine kıydığımız maydanozu da koyalım. İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde saralım ve üç parmak eninde keselim. Hazırladığımız içten koyup üçgen şeklinde saralım kızgın yağda iki tarafını da kızartalım. Üzerine yoğurt ve sos da döküp afiyetle tüketelim.

[/h]
- 2 adet yufka
- Kızartmak için sıvı yağ
- 200 gr. Kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- Maydanoz
- Sarımsaklı yoğurt
- Salçalı sos
