Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com



  • 2 kilo patlıcan
Harcı İçin:

  • Yarım kilo sivri biber
  • Yarım kilo havuç
  • 4 baş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tuz (yemek tuzu)
Üzerine:

  • 1 şişe üzüm sirkesi
  • Geri kalan kısmına üzerine çıkmayacak kadar tuzlu su (çok tuzlu olmayacak, tuzun tadına bakıp ayarlanmalıdır)
  • 1 bağ maydanoz


Patlıcanlar yıkanıp kaynar suya atılır, (soyulmaz) 5 dakika kadar çevrilip sudan alınır soğumaya bırakılır. Peşine havuçların kabukları soyulup çok yumuşak olmayarak haşlanır.
Harcın hazırlanışı:
Sarımsaklar soyulup, havanda ezilir. (Çok sulandırılmamalı)
Yeşil biberler küp küp doğranır.
Maydanoz çok küçük olmamak kaydıyla doğranır.
Havuçlar da küp küp doğranır.
Malzemeler birbirine karıştırılıp içine limon tuzu ve tuz katıp karıştırılır. (Arzuya göre kırmızı domates de soyulup doğranabilir)

Soğuyan patlıcanların karnı yarılıp içine harçtan bolca doldurulur. Dikiş ipiyle dolanarak bağlanır. 5 kiloluk turşu bidonuna hazırlanan patlıcanlar yerleştirilir. Üzerine önce sirke sonra tuzlu su katılır. (5 kiloluk bidon için 1 litre su, 3 yemek kaşığı tepeleme tuz yeterli olacaktır) Son olarak bir bağ maydanoz olduğu gibi yıkanıp doğranmadan üzerini kaplayacak şekilde serilir ve kapağı sıkıca kapatılır. Bidon 2 kez çevrilir, karanlık ve serin ortamda beklemeye bırakılır. Afiyet olsun :)
 
Geri
Üst Alt