BELGİN
Emektar Admin
[*=center]2 tane patlıcan
[*=center]2 tane kabak
[*=center]5-6 tane yeşil biber
[*=center]1 tane büyük boy kırmızı biber
[*=center]1 tane büyük boy patates
Sosu için
[*=center]200 gr kıyma
[*=center]1 tane kuru soğan
[*=center]3 tane domates rendesi
[*=center]Bir tutam maydanoz
[*=center]1 tatlı kaşığı kekik
[*=center]1 tatlı kaşığı acı biber salçası
[*=center]Tuz
Üzeri için :
[*=center]1 kase sarımsaklı yada sade yoğurt
Kızartmak için :
[*=center]Sıvı yağ

Tüm sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra uzun şeritler halinde doğrayıp kızartıyoruz
kızaran sebzeleri havlu kağıt üzerine alıp varsa fazla yağını süzdürdükten sonra servis tabağına alıyoruz
üzerinin kıymalı sosu için soğanı ince yemeklik doğrayıp kavuruyoruz üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
kıyma suyunu salıp çektiğinde domates rendesi ve salçayıda ekleyip biraz pişmeye bırakıyoruz
ince kıyılmış maydanoz, kekik ve tuzunuda damak tadımıza göre ilave edip ocaktan alıyoruz
kızartmış olduğumuz sebzelerin üzerine önce sarımsaklı yada sade yoğurt ekleyip ardındanda kıymalı harçtan ekleyip servis ediyoruz
ben sosunda yada yoğurtta sarımsak kullanmadım ama siz seviyorsanız ekleyebilirsiniz çok yakışıyo
kızartmayı sevmeyen yoktur sanırım
bide bu şekliyle deneyin derim
yağda kızartma ağır olur derseniz fırındada sebzeleri pişirip aynı sosu kullanabilirsiniz
sebze olarakta sevdiğiniz sebzeleri tercih edebilirsiniz
evinizde hangisi varsa onunla yapabilirsiniz
tarifimdeki miktar yada sebze çeşidi sizin tercihinize kalmış
istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz
herkeze şimdiden hayırlı huzurlu bayramlar
deneyeceklere afiyet olsun